clanak False

Počela obnova kazališta Gavella

16.11.2017.
Jutros su započeli radovi na obnovi zgrade zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavella. Kultura je kamen temeljac nekog društva, ona nas veže i uvijek moramo voditi računa o kulturnim sadržajima što ih nudi naš grad, rekao je tom prigodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 
 
U okviru radova izgradit će se nova dvorana iznad postojećeg foajea te urediti unutrašnjost s čime će ovaj kultni teatar u Frankopanskoj, prema riječima ravnatelja Borisa Svrtana, postati istinsko moderno kazalište. S novom dvoranom moći će se odigravati više predstava nego do sada na hrvatskom, ali i na engleskom jeziku zbog velikog interesa turista za kazališni repertoar u Zagrebu.
 
Ravnatelj je naglasio da je Gavella najposjećenije kazalište u Zagrebu koje građanima nudi razne akcije i popuste za đake, studente i umirovljenike. Cilj nam je privući novu publiku uz pomoć modernog prostora, ali i modernih predstava i sadržaja. Nova dvorana sa 120 mjesta, koja će omogućiti paralelno odvijanje predstava, a koju nazivamo Scena 121, uvelike će pridonijeti procvatu ovoga teatra.
 
Radovi, koji će trajati 12 mjeseci, uključuju i potpunu obnovu stare Gavelline scene Mamut, koja već dugo nije u funkciji.
 
Investicija je vrijedna 10 milijuna kuna, a uređuje se sve osim glavne dvorane. Gavella će po završetku ovih radova dobiti novi sjaj u istom, starom ambijentu, rekao je gradonačelnik.  
 
Ravnatelj Svrtan je objasnio da će za vrijeme trajanja radova u kazalište, zahvaljujući dogovoru s Hotelijersko-turističkom školom, ulaziti kroz dvorišni ulaz, koji je do sad bio namijenjen glumcima i zaposlenicima Kazališta. 

Gradske vijesti - 2017.