clanak False

Hrvatski svjetski kongres uskoro u novom prostoru

14.12.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je, sa suradnicima, primio  predstavnike Hrvatskog svjetskog kongresa, predsjednika Izvršnog odbora Vinka Sablju i tajnicu Mateju Mandić.

Predsjednik Sabljo je istaknuo da Hrvatski svjetski kongres iduće godine slavi svoj jubilarni 25. rođendan, a proslavit će ga u novim prostorijama u Martićevoj ulici. Na današnji dan smo konačno prestali biti beskućnici, dobili smo prostor za naš rad zahvaljujući razumijevanju i podršci Grada i gradonačelnika, rekao je.

Dodao je da će se Kongres odmah primiti posla jer već za malo više od dvije godine slijedi novo izdanje Hrvatskih svjetskih igara koje će se, kao i u srpnju ove godine, održati u Zagrebu. Očekujemo preko 1000 mladih Hrvata iz svijeta, a osim sportskih natjecanja, na Hrvatskim svjetskim igrama održat će se brojne kulturne i društvene manifestacije, najavio je Sabljo izdvojivši ovogodišnji posjet Vukovaru u organizaciji Kongresa kao primjer događanja za kojim je vladao veliki interes među Hrvatima iz dijaspore. 

Pomoćnik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Milan Čolić je naglasio da Zagreb ima bogato iskustvo s domaćinstvom Svjetskih igara te kako će biti velika čast i po treći puta biti domaćin ovom, najvećem, sportskom natjecanju Hrvata iz dijaspore.   

Gradske vijesti - 2017.