clanak False

Prva lokalna radionica za članice Urbane aglomeracije Zagreb

07.05.2018.
Prva lokalna radionica za članice Urbane aglomeracije Zagreb u organizaciji Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba kao posredničkog tijela integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU PT) održana je 3. svibnja 2018. u Velikoj Gorici.
Na radionici su sudjelovali predstavnici i potencijalni prijavitelji projekata s područja Grada Velike Gorice, Općine Kravarsko, Općine Orle i Općine Pokupsko.
Predstavnici Ureda predstavili su osnovne informacije o Urbanoj aglomeraciji Zagreb te ITU mehanizmu i mogućnostima financiranja projekata za Urbanu aglomeraciju Zagreb kroz pet specifičnih ciljeva Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. i pet specifičnih ciljeva Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 .- 2020.
Uz navedeno govorilo se i o Strategiji razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine i aktivnostima na izradi Akcijskog plana Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb. U okviru programa održane su i radionice za potencijalne prijavitelje.

Vijesti