clanak False

Druga lokalna radionica za članice Urbane aglomeracije Zagreb

08.05.2018.
Druga lokalna radionica za članice Urbane aglomeracije Zagreb u organizaciji Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba kao posredničkog tijela integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU PT) održana je 3. svibnja 2018. u Zaboku.
Na radionici su sudjelovali predstavnici i potencijalni prijavitelji s područja Grada Zaboka, Grada Donje Stubice, Grada Oroslavja, Općine Stubičkih Toplica, Općine Marije Bistrice, Općine Bedekovčine, Općine Gornje Stubice, Općine Velikog Trgovišća te Krapinsko-zagorske županije. 
Predstavnici Ureda predstavili su osnovne informacije o Urbanoj aglomeraciji Zagreb te ITU mehanizmu i mogućnostima financiranja projekata za Urbanu aglomeraciju Zagreb kroz pet specifičnih ciljeva Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. i pet specifičnih ciljeva Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. 
Osim navedenoga govorilo se i o Strategiji razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine i aktivnostima na izradi Akcijskog plana Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb. U okviru programa održane su i radionice za potencijalne prijavitelje.

Vijesti