clanak False

Održan radni sastanak na temu Biciklističke staze i planovi mobilnosti u okviru ITU mehanizma

05.03.2019.
U Zagrebu je 1. ožujka 2019. u organizaciji Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba kao posredničkog tijela integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU PT) održan radni sastanak na temu Biciklističke staze i planovi mobilnosti u okviru ITU mehanizma. 
 Sastanak  je organiziran u svrhu pripreme poziva Sustav biciklističkih staza i planovi mobilnosti Urbane aglomeracije Zagreb u okviru Specifičnog cilja 7ii2 - Povećanje broja putnika u javnom prijevozu. Radni sastanak održan je s predstavnicima članica Urbane aglomeracije Zagreb, predstavnicima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 
Cilj sastanka bio je osigurati preduvjete za što kvalitetniju pripremu dokumentacije Poziva za podnošenje projektnih prijedloga i utvrđivanje modaliteta Poziva, koji bi omogućio najjednostavnije i najbrže ugovaranje projekata.
Nakon uvodnoga govora gđa. Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije, predstavila je poziv Sustav biciklističkih staza i planovi mobilnosti Urbane aglomeracije Zagreb, a potom je održana interaktivna rasprava na temu Biciklističke staze i planovi mobilnosti u okviru ITU mehanizma.
Na kraju je zaključeno da će ključni kriteriji za odabir projekata za dodjelu bespovratnih sredstava biti riješeni imovinsko-pravni odnosi, zrelost projekta i spremnost dokumentacije. Dogovoreno je i da će članice Urbane aglomeracije Zagreb na poziv ITU PT-a dostaviti ažurirane podatke o statusu spremnosti projekata kako bi se pristupilo izradi Poziva i određivanju odgovarajuće alokacije bespovratnih sredstava sukladno potrebama.

Vijesti