clanak False

Početna konferencija EU projekta Tehnička pomoć Gradu Zagrebu za provedbu ITU mehanizma

14.03.2018.
U organizaciji Ureda za programe i projekte Europske Unije Grada Zagreba, kao posredničkog tijela integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU PT), u Zagrebu je 12. ožujka 2018. uz nazočnost stotinjak uzvanika održana početna konferencija EU projekta Tehnička pomoć Gradu Zagrebu za provedbu ITU mehanizma. Na konferenciji su se okupili gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Zagreb, predstavnici gradskih upravnih tijela Grada Zagreba, predstavnici ministarstava, razvojnih agencija te drugih ITU gradova.
Konferenciju je otvorila doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, koja je u svom izlaganju naglasila važnost decentralizacije EU sredstava i zadovoljstvo time što je i Grad Zagreb, kao sjedište Urbane aglomeracije Zagreb, jedno od sedam odabranih ITU područja u Republici Hrvatskoj na kojima će se provoditi projekti financirani kroz ITU mehanizam, ali i koji će kao ITU PT upravljati sredstvima ITU mehanizma alociranima za Urbanu aglomeraciju Zagreb. 
ITU mehanizam i projekt Tehnička pomoć Gradu Zagrebu za provedbu ITU mehanizma predstavile su Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije i Dražana Halar, voditeljica Odjela za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja.
Kroz ITU mehanizam Urbanoj aglomeraciji Zagreb za financiranje projekata bit će na raspolaganju gotovo 115 milijuna eura kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. te nešto više od 11 milijuna eura kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Vijesti