clanak False

23. koordinacijski sastanak predstavnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i gradova korisnika ITU mehanizma

19.06.2019.
23. koordinacijski sastanak predstavnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i gradova korisnika ITU mehanizma održan je 17. lipnja 2019. u  Splitu. Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja, predstavnici Europske komisije te  predstavnici sedam gradova koji provode ITU mehanizam (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Slavonski Brod, Zadar i Pula). Prvi dio koordinacijskog sastanka bio je vezan za status provedbe ITU mehanizma i ostala otvorena pitanja, dok je u drugom dijelu, uz nazočnost gđe Agnieszke Krasicke, predstavnice Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije za Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju, napravljen pregled trenutačnog statusa provedbe ITU mehanizma i spremnosti projekata po gradovima.
Predstavnici ITU gradova predstavili su kroz prezentaciju najvažnija postignuća na pojedinom urbanom području u okviru ITU mehanizma, a pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije predstavila je trenutačno stanje provedbe ITU mehanizma za Urbanu aglomeraciju Zagreb te dala preporuke i prijedloge za buduću financijsku perspektivu.
Predstavnici Grada Zagreba dodatno su održali bilateralni sastanak s predstavnicima Europske komisije u okviru kojega su dali osvrt na dosadašnju provedbu ITU mehanizma u Republici Hrvatskoj te prijedloge za poboljšanja u sljedećem financijskom razdoblju.
 

Vijesti