clanak False

Peta lokalna radionica za članice Urbane aglomeracije Zagreb

18.06.2018.
Peta lokalna radionica za članice Urbane aglomeracije Zagreb u organizaciji Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba kao posredničkog tijela integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU PT) održana je 14. lipnja 2018. u Zaprešiću.
Na radionici su sudjelovali predstavnici i potencijalni prijavitelji s područja Grada Zaprešića, Općine Brdovca, Općine Marije Gorice, Općine Luke, Općine Jakovlja, Općine Dubravice, Općine Bistre i Općine Pušće.
Predstavnici Ureda predstavili su osnovne informacije o Urbanoj aglomeraciji Zagreb te mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja i mogućnostima financiranja projekata za Urbanu aglomeraciju Zagreb kroz pet specifičnih ciljeva Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. i pet specifičnih ciljeva Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
Osim navedenoga govorilo se i o Strategiji razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine i aktivnostima na izradi Akcijskog plana Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb. U okviru programa održane su i radionice za potencijalne prijavitelje.

Vijesti