clanak False

Promocija projekta TRIBUTE u kontekstu EU konferencija

31.05.2022.

 
Projekt TRIBUTE ušao je u drugu godinu provedbe. Sljedeći sastanak TRIBUTE Upravnog odbora planira se organizirati u Novom Sadu sljedećeg srpnja, a s obzirom na ukidanje ograničenja za međunarodna putovanja uslijed pandemije COVID-19, sastanak će biti održan uživo na razini cijelog konzorcija. Dnevni red i detalji o mogućim popratnim događajima bit će utvrđeni u narednim tjednima. Nadalje, u sklopu jednog od primarnih povoda sastanka, projektni će partneri moći aktivno raspraviti o dosadašnjim rezultatima provedbe koncepta živućih laboratorija te implementacije pilot akcija, s ciljem otklanjanja zastoja na koje su gradovi naišli tijekom prvih mjeseci, te sa svrhom definiranja TRIBUTE transnacionalne strategije za održivu mobilnost u jadransko-jonskim gradovima.
 
Nastavno na projektnu promociju, određena predviđanja predstavljena su tijekom Interreg ADRION godišnje konferencije održane 17. svibnja u Tirani, u okviru 7. Foruma Strategije Europske unije za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR). Ovom prilikom prof. Coppola (Politehničko sveučilište Milano – Nositelj projekta) predstavio je TRIBUTE projektni pristup „četverostruke spirale” za identifikaciju akcija usmjerenih na niskougljičnu i uključivu urbanu mobilnost, s naglaskom na koncept „otoka mobilnosti”, odnosno pilot akciju implementiranu od strane Grada Sarajeva.
 
Također, TRIBUTE će s vlastitim info pultom biti prisutan na konferenciji VELOCITY 2022. što se održava u Ljubljani, a koju od 14. do 17. lipnja organizira Europska biciklistička federacija (ECF). Ovo će biti izvrsna prilika za istraživanje novih mogućnosti suradnje s drugim europskim gradovima te prezentiranja preliminarnih rezultata TRIBUTE pilot akcija, posebice onih vezanih uz razvoj zelenih biciklističkih ruta.
 
Podrobnije informacije o najavama te dosadašnjim rezultatima predstavljanja projekta TRIBUTE možete pronaći i na službenoj web stranici.

Ovo priopćenje za javnost nastalo je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost TRIBUTE partnerskog konzorcija i ni pod kojim se okolnostima ne može smatrati da odražava stav tijela Europske unije i/ili ADRION programa.
 

Vijesti i aktualnosti