clanak False

Projekt Korak u dječji vrtić – za dobrobit djeteta i razvoj potencijala – KUĆICA ušao u finale Izbora za najbolji županijski EU projekt 2023.

01.09.2023.
Projekt Korak u dječji vrtić – za dobrobit djeteta i razvoj potencijala – KUĆICA ušao je u finale Izbora za najbolji županijski EU projekt 2023. godine, u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Projekt je provodio Grad Zagreb u suradnji s dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Zagreb -  DV Bajka, DV Botinec, DV Cvrčak, DV En ten tini, DV Gajnice, DV Hrvatski Leskovac, DV Izvor, DV Krijesnice, DV Kustošija, DV Malešnica, DV Markuševec, DV Medo Brundo, DV Medveščak, DV Milana Sachsa, DV Pčelica, DV Poletarac, DV Potočnica, DV Radost, DV Različak, DV Remetinec, DV Savica, DV Sesvete, DV Srednjaci, DV Šegrt Hlapić, DV Špansko, DV Šumska jagoda, DV Tratinčica, DV Trnsko, DV Utrina, DV Vedri dani, DV Vladimira Nazora, DV Zrno, DV Zvončić.

Ukupna vrijednost projekta bila je 2.773.802,66 kuna, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 1.386.901,33 kuna. Projekt je započeo 1.9.2020. godine i trajao je dvije godine, do 1.9.2022. godine.

Provedba projekta pridonijela je povećanju sudjelovanja djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolskim programima u svrhu smanjenja rizika ranog napuštanja školovanja te rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Pružanjem podrške uključivanja djece iz navedenih skupina u 33 dječja vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb, povećao se broj djece koja sudjeluju u predškolskim programima što je od iznimne važnosti za cjelovit razvoj osobe, ispunjava individualne dječje potrebe i postavlja temelje za usvajanje jezika, uspješno cjeloživotno učenje, socijalnu integraciju i osobni razvoj.

Projekt se provodio kroz aktivnosti koje su uključivale provedbu i subvencioniranje cjelodnevnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece pripadnika ciljne skupine. Aktivnostima projekta osigurao se rad s djecom pripadnicima ciljne skupine i materijalni uvjeti boravka djece koji su uključivali prehranu, održavanje prostorija, nabavu opreme, namještaja i sitnog materijala.

Vijesti i aktualnosti