clanak False

Otvoren treći poziv kroz inicijativu European City Facility

25.10.2021.
Inicijativa European City Facility otvorila je treći poziv za gradove i općine koji imaju plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama.
 
Kroz treći poziv European City Facility inicijativa podržat će razvoj 69 investicijskih koncepata, s ukupnim proračunom od 4,14 milijuna eura.
U prethodna dva poziva, European City Facility incijativa uspješno je financirala 30 investicijskih koncepata u 14 zemalja (1. poziv) te odabrala daljnjih 69 uspješnih podnositelja zahtjeva iz 19 zemalja (2. poziv), koji su trenutno u procesu potpisivanja službenih ugovora.
 
Fiksnom potporom do 60.000 eura po prijavi, EUCF inicijativa će financirati sve interne i eksterne aktivnosti i usluge gradova i općina koje su potrebne za razvoj investicijskog koncepta. Kandidati koji uspješno apliciraju za EUCF poticaje, dobivena bespovratna sredstva moći će upotrijebiti za razvoj investicijskog koncepta, dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta.
EUCF inicijativa financira aktivnosti poput studija izvedivosti, analize tržišta, analize dionika, pravne, ekonomske i financijske analize, analize rizika itd., a koje su potrebne za razvoj investicijskih koncepata. 

Poziv EUCF inicijative otvoren je za gradove i općine svih veličina te njihove grupacije iz svih država članica Europske unije, Ujedinjenog kraljevstva i država EGP-a i EFTA-e – Islanda, Lihtenštajna i Norveške.
Podnositelji zahtjeva trebaju dokazati postojanje politički odobrenog akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama prilaganjem pisma namjere potpisanog od strane gradonačelnika ili drugih relevantnih političkih predstavnika.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 17. prosinca 2021. (17:00 CET).
 
Dodatne informacije dostupne su na poveznici.

Vijesti i aktualnosti