clanak False

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin na sastanku na vrhu o klimatskim promjenama u Parizu

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin sudjelovala je Sastanku na vrhu o klimatskim promjenama za lokalne čelnike održanoj u Gradskoj vijećnici Pariza.
07.12.2015.
Na poziv gradonačelnice Pariza Anne Hildago i posebnog izaslanika Glavnog tajnika UN-a za gradove i klimatske promjene Michaela R. Bloomberga, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin sudjelovala je 4. prosinca, u ime gradonačelnika Milana Bandića, Sastanku na vrhu o klimatskim promjenama za lokalne čelnike održanoj u Gradskoj vijećnici Pariza.

Svojevrstan je to uvod u Konferenciju stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama – COP21 koja će se, također u Parizu, održati za 50 dana, a na kojoj će se nakon više od 20 godina UN-ovih pregovora možda postići novi globalni sporazum o klimi s ciljem održavanja globalnog zatopljenja ispod 2˚C.

Sastanak na vrhu pridonosi osnaživanju uprava i zajednica u postavljanju viših i ambicioznijih ciljeva za smanjenje emisije ugljičnog dioksida, jačanju planova prilagodbe i dosljednom izvještavanju o svom napretku.
 

Gradske vijesti - 2015.