clanak False

Backo Mini Express - jedinstveni ukras Adventa u Zagrebu

Lepezi bogate zagrebačke adventske ponude, ove se godine, kao jedinstveni ukras pridružio Backo Mini Express
30.11.2015.

Backo Mini Express posebna atrakcija zagrebačkog Adventa

 

Lepezi bogate zagrebačke adventske ponude, ove se godine, kao jedinstveni ukras priključila najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi koja stanuje u Gundulićevoj 4 - Backo Mini Express. Riječ je o maketi što se prostire na 75 četvornih metara kojom prometuje više od 100 vlakova uz posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije.

U društvu s idejnim začetnikom i vlasnikom makete Antunom Urbićem, predstavljanju Backo Mini Expressa   prisustvovao je gradonačelnik Milan Bandić sa zamjenicom Vesnom Kusin i direktoricom Turističke zajednice Grada Zagreba Martinom Bienenfeld.

Zahvalivši da jedinstvenom doprinosu zagrebačkom Adventu i čestitavši na istinskoj ljepoti maketarskog i ručnog rada, gradonačelnik Milan Bandić je posebno izdvojio podatak da je riječ o turističkom raritetu kontinentalnih prostora koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i plod domaće pameti. 

Građane, posjetitelje i turiste u Zagrebu zasigurno će oduševiti ova velika i sadržajno bogata maketa na kojoj će, uz stotinjak ostalih, na tračnicama dugim 1015 metara voziti i posebni vožićni vlakovi uklopljeni u pravi zimski i božićni ugođaj - zaključio je gradonačelnik Bandić pohvalivši točnost vlakova u Gundulićevoj koji nikada ne kasne.


Backo MIni Express ove je godine premijerno  uključen u projekt  Advent u Zagrebu i uvjerena sam da će uvelike pridonijeti njegovoj atraktivnosti - rekla je Martina Bienenfeld dodavši da je riječ atrakciji koja budi maštu i vraća u djetinjstvo.

U vrijeme Adventa Backo MIni Express posjetitelje očekuje svakog dana od 10 do 18 sati, a nedjeljom je ulaz besplatan.




 


Gradske vijesti - 2015.