clanak False

Komemoracija za žrtve terorističkog napada u Parizu

Na zajedničkoj konferenciji veleposlanice Republike Francuske i gradonačelnika Grada Zagreba najavljena je komemoracija za žrtve Pariza.
26.11.2015.


U petak, 27. studenoga s početkom u 17 sati na glavnom zagrebačkom trgu održat će se komemoracija za žrtve terorističkog napada u Parizu, najavili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanica Francuske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Michele Boccoz na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj od srca želi zahvaliti Gradu Zagrebu na ovoj inicijativi koja nas je iskreno ganula i kojoj smo naravno odmah pristali sudjelovati istaknula je veleposlanica Nj. E. Michele Boccoz. Bezbrojni izrazi podrške i prijateljstva koje smo u Hrvatskoj primili od vlasti, škola, poslovnog sektora te velikog broja građana duboko su nas dirnuli. Slike fontane, Muzeja suvremene umjetnosti u bojama Francuske snažni su simboli solidarnosti i Hrvatskog glavnog grada s Francuskim glavnim gradom. Split i drugi gradovi također su organizirali odavanje počasti. Minuta šutnje bila je značajan trenutak izraza solidarnosti Hrvatske. Okrutan terorizam za posljedicu u Parizu imao je 130 žrtava svih nacionalnosti. Pogodio je i Tunis, Bejrut , Ankaru, Egipat. Napada demokraciju, slobodu i toleranciju. Ove vrijednosti nastavljamo  odlučno braniti. Predsjednik Hollande ponovit će ovu poruku na službenom odavanju počasti žrtvama koje će se održati sutra u Parizu i sretna sam što će se Zagreb tome pridružiti. Izražavam vam svoju zahvalnost kao i Franscuske vlasti i naroda na potpori hrvatskog društva kojoj su mediji značajno doprinijeli. Na kraju se zahvaljujem gradonačelniku na potvrđenom prijateljstvu i solidarnosti s Francuskom.

Gradonačelnik Bandić na konferenciji je naglasio da se komemoracijom na glavnom gradskom trgu želi odati počast žrtvama stradalim u Parizu i izraziti solidarnost obiteljima stradalih i francuskim građanima u trenutku kada će u Parizu trajati ispraćaj 129 žrtava terorističkog napada.

Obitelj nasljeđujete, a prijatelje birate. Teško je prijatelje steći, a još teže ih sačuvati, dodao je gradonačelnik te pozvao sugrađane da se u znak prijateljstva Pariza i Zagreba, Francuske i Hrvatske, u što većem broju pridruže sutrašnjoj komemoraciji.