clanak False

Nastupni posjet veleposlanika Kanade

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas, u Gradskoj upravi, u nastupni posjet veleposlanika Kanade Nj. E. Daniela Makymiuka.
07.12.2015.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas, u Gradskoj upravi, u nastupni posjet veleposlanika Kanade Nj. E. Daniela Makymiuka.

Visoki gost zahvalio je gradonačelniku na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji između Veleposlanstva i Grada, a posebno na podršci koju Grad daje za organizaciju humanitarne utrke Terry Fox, u kojoj su, kako je istaknuo, ove godine zajedno sudjelovali.

Naglasivši da Grad uvijek podržava humanitarne projekte, gradonačelnik Bandić je predložio da se iduće godine ranije krene s pripremama kako bi se uključilo što više učenika iz osnovnih i srednjih škola i na taj način podizala svijest i poruka koju ova utrka daje.

Veleposlanik Makymiuka između ostalog je napomenuo da je Hrvatska mala zemlja, ali da ima puno sličnost s Kanadom, posebice po zemljopisnoj raznolikosti i multikulturalnosti, ujedno pohvalivši inicijativu Grada u organizaciji komemoracije za pariške žrtve Zagreb za Pariz.

Sugovornici su se složili da su odnosi između dviju država na odličnoj razini, ali da se suradnja može i dalje razvijati, posebice na području gospodarstva i kulture. Korak prema tome bit će otvaranje nove direktne linije Toronto – Zagreb sljedeće godine, o čemu je veleposlanik informirao gradonačelnika Bandića.
 

Gradske vijesti - 2015.