clanak False

Sastanak gradonačelnika Zagreba i Novog Sada

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se s delegacijom Novog Sada predvođenom gradonačelnikom Milošom Vučevićem.
15.12.2015.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s delegacijom Novog Sada predvođenom gradonačelnikom Milošom Vučevićem, koji su u jednodnevnom posjetu gradu Zagrebu.

Drago mi je da smo ugostili naše prijatelj iz Novog Sada, gradonačelnika Vučevića i njegove suradnike, te dogovorili razmjenu iskustava u upravljanju javnim poslovima i tehnologiji služenja građanima grada Zagreba i Novog Sada, rekao je gradonačelnik Bandić nakon sastanka.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću na prijemu, novosadski gradonačelnik istaknuo je kako su na sastanku razgovarali o iskustvima dvaju gradova u oblasti komunalnog sektora, zdravstva i kulture, te kako su odredili radne timove koji će održavati daljnje sastanke.
Zagreb i Hrvatska su prošli kroz neke procese kroz koje će prolaziti i Novi Sad i Srbija i stoga želimo čuti i dobra i loša iskustva i spremni smo učiti.

Gradonačelnik Vučević  također je naglasio kako su ključni problemi gradova i općina u Srbiji vezani uz funkcioniranje komunalnih poduzeća: Ako nam građani daju povjerenje u novom mandatu, apsolutno ćemo ići u ozbiljnu reformu komunalnog sektora, daleko racionalniju i efikasniju i brojčano manju, po uzoru na susjedne gradove Zagreb i Ljubljanu.

S Novim Sadom nas veže puno toga, od zajedničke povijesti do sličnog kulturnog miljea, koji seže još od Austrougarske, i ima mnogo razloga da unaprijedimo tu suradnju, rekao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić koji je zadužen je za koordinaciju aktivnosti gradskih uprava Zagreba i Novog Sada.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, gosti će obići Srpsku pravoslavnu gimnaziju na Sv. Duhu, susrest će se i s predstavnicima srpske nacionale manjine, a u večernjim satima obići će Advent u Zagrebu, za koji kažu da su čuli da je jedan od najljepših, a što potvrđuje i nedavno proglašenje za najbolju božićnu destinaciju u Europi.

Uz zagrebačkog i novosadskog gradonačelnika, sastanku su prisustvovali pročelnik GU za financije Slavko Kojić, pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnik GU za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, pročelnica GU za zdravstvo Mirna Šitum i njezin zamjenik Gzim Redžepi, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar, ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština, član Vijeća za komunalne djelatnosti Novog Sada Vladimir Stojković, član Vijeća za kulturu Novog Sada Vanja Vučenović, član Vijeća za zdravstvo Novog Sada Zoltan Horvat, direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada Dejan Mandić i načelnik Uprave za financije Novog Sada Stanko Ljubičić.

 

Gradske vijesti - 2015.