clanak False

Naj-akcije u 2015.

Na godišnjem savjetovanju koordinatora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, , zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagrade za naj-akcije u 2015. 
20.11.2015.
Na godišnjem savjetovanju koordinatora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece,  u Staroj gradskoj vijećnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je Povelje i Pohvale za najuspješnije naj-akcije u 2015. koje su provedene u gradovima i općinama diljem Hrvatske. Riječ je o dobrotvornim akcijama organiziranim i provedenim od strane djece, usmjerenim na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici.

Ove godine su prijavljene 44 naj-akcije,  iz 37 gradova i općina. Povelje za uzorno provedene i originalne akcije za djecu dobilo je 22 grada/općina a Pohvale za uspješno provedene naj-akcije njih 21. Od šest zagrebačkih prijavljenih akcija  Pohvale i Povelje primili su mališani iz OŠ Tina Ujevića za akciju Kap dobrote - Božićna čarolija za prijatelja,  OŠ Dr. Ivan Merz na akciju Mali volonteri, OŠ Grigora Viteza za akciju Grigorovci za kolajnu ljubav, OŠ Ivana Cankara za akciju Cankarevci za Gornju Bistru, OŠ Mate Lovraka za akciju Očuvanje okoliša te Prirodoslovna škola Vladimira Preloga za Akciju za obitelj.

Zahvalivši sudionicima i djeci na uspješnoj godini i poželjevši im još vrijednih dostignuća u budućnosti, gradonačelnik je naglasio da je društvena dužnost brinuti se o razvoju i dobrobiti mlađih naraštaja.  Gradu Zagrebu je dodijeljen status grada prijatelja djece još davne 1996. i izuzetno smo ponosni što smo domaćini ovogodišnjeg savjetovanja. Ova priznanja potvrđuju da smo na dobrom putu u radu s djecom, zaštiti njihovih prava i brizi o njihovoj budućnost  – rekao je gradonačelnik.

Akciju Gradovi i općine – prijatelji djece vode dvije udruge, Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju dok na lokalnoj razini, u gradovima i općinama, Akciju vode koordinacijskih odbori. Pokrovitelj Akcije je Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Uz Pohvale i Povelje za naj-akcije, počasni naziv Grada/Općine prijatelja djece primili su gradovi Lipik i Solin te općina Vidovec.

Gradske vijesti - 2015.