clanak False

Otvorena izložba ZG Cycle Unit

Na prvom katu Gradske uprave gradonačelnik je otvorio izložbu ZG Cycle Unit-a u svrhu unaprjeđenja biciklističke infrastrukture i prometne kulture grada.
23.11.2015.
Na prvom katu Gradske uprave, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić ujedno i predsjednik ZG Cycle Unit-a otvorio je izložbu fotografija na kojima su predstavljeni sadašnji i budući projekti i programi koje Grad Zagreb provodi u svrhu unaprjeđenja biciklističke infrastrukture i prometne kulture grada.

Izrazivši zadovoljstvo ostvarenim projektima u posljednjih 10-tak godina, kao što su BOB-biciklom na autobus ili ugradnja brojača bicikala, gradonačelnik Bandić je naglasio kako mora postojati sinergija i tolerancija između svih sudionika u prometu te je pozvao sve one koji još nemaju bicikl da se aktiviraju i uključe u najzdraviji oblik prijevoza. Za grad koji danas broji nešto više od 200 tisuća aktivnih vozača bicikala, od kojih tri tisuće svakodnevno prolazi pored brojača bicikala na Trgu Stjepana Radića, Zagrepčanima je na raspolaganju 300 kilometara uređenih biciklističkih staza, podvukao je zagrebački gradonačelnik.

Koordinatorica Zagreb Cycle Unit-a Darinka Jug istaknula je kako je izložba rezultat uspješne suradnje građana, udruga i gradskih ureda koji sudjeluju u radu na infrastrukturi, edukaciji i promicanju prometne kulture kao i uvođenju bicikala u prometni sustav. Zaključila je kako je jedan od ciljeva ove izložbe potaknuti građane da sa svojim kritikama i prijedlozima budu kreatori budućnosti zagrebačkih prometnica.

Gradske vijesti - 2015.