clanak False

Otvorenje Prve edukativne konferencije o Alzheimerovoj bolesti

Potpisivanjem Povelje o prihvaćanju Svjetske Deklaracije o demenciji gradonačelnik je otvorio 1. Edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti.
07.12.2015.

U hotelu International otvorena je 1. Edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti EdukAl 2015. koju uz potporu Grada Zagreba organizira Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest. Početak dvodnevne konferencije obilježilo je i potpisivanje Povelje o prihvaćanju Svjetske deklaracije o demenciji koju su uz gradonačelnika Milana Bandića potpisali predsjednik udruge Ninoslav Mimica i potpredsjednica Mira Dajčić.

Zaželjevši svim sudionicima uspješan rad tijekom naredna dva dana konferencije, zagrebački je gradonačelnik istaknuo kako 15 tisuća Zagrepčana i gotovo 80 tisuća ljudi u Hrvatskoj boluje od nekog oblika demencije. Zadaća je svih nas da sveukupnoj javnosti pobliže predstavimo ovu opaku bolest koja sve više prati i ljude u najproduktivnijim godinama, dodao je gradonačelnik. Zaključio je da svakodnevno moramo unaprjeđivati naš sustav zdravstvene i socijalne skrbi kako bi dosegnuli visoke europske i svjetske standarde s ciljem da Zagreb bude prepoznat kao grad prijatelj demencije.

Predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest Ninoslav Mimica zahvalio je na kontinuiranoj podršci Grada Zagreba, naglasivši kako su glavni ciljevi konferencije edukacija struke te lokalne i naposljetku šire zajednice. Iznimno mi je zadovoljstvo i čast pozdraviti članove čak 23 društva koja je Hrvatska alijansa za Alzheimerovu bolest okupila kako bi predstavili glavne probleme i izazove s kojima se svakodnevno suočavaju osobe oboljele od različitih oblika demencije, podvukao je predsjednik.

Edukal 2015. će po prvi puta sveuobuhvatno prikazati stanje i mogućnosti liječenja i skrbi o osobama s Alzheimerovom bolesti i demencijama općenito. Predavači su najrenomiraniji znanstvenici i praktičari u ovom području u Hrvatskoj koji će govoriti o metodama dijagnosticiranja i liječenja, savjetodavnoj pomoći, pravnim aspektima kao i raspoloživoj obiteljskoj i profesionalnoj njegi.
 

Gradske vijesti - 2015.