clanak False

Gerontološka radionica - Kvaliteta dugotrajne skrbi starijih osoba

U Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar održana je gerontološka radionica na temu Kvaliteta zdravstvene i socijalne skrbi za starije osobe.
19.11.2015.
U prostorima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar održana je gerontološka radionica na temu Kvaliteta zdravstvene i socijalne skrbi za starije osobe. Dvosatnom predavanju kojega je vodila profesorica emeritus Ana Stavljenić Rukavina, pridružio se i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Kako osuvremeniti načine pripreme socijalne i zdravstvene skrbi za starije osobe koje uključuju stil života, njegu, prehranu i odnos zajednice prema starijima samo su neke od tema današnjeg predavanja. Hrvatska nastoji podići svijest i razvijanju dva pristupa socijalne skrbi i zdravstvene zaštite:  razvoju gerontoloških centara, kao i smještaju starijih osoba u udomiteljske obitelji kao zamjene za vlastiti dom.

Eminentna predavačica, eminentni sugovornici odličan su poziv na današnje predavanje o socijalnoj i zdravstvenoj skrbi najmudrije populacije Zagreba, rekao je gradonačelnik Bandić. Istaknuvši važnost ovakvog oblika radionica, koje na pravovremen način ukazuju na potrebne promjene u područjima socijalne i zdravstvene skrbi starijih osoba, gradonačelnik je podvukao kako je Zagreb socijalno odgovorna metropola koja izuzetno brine o svim ugroženim skupina, pa tako i osobama starije životne dobi.
 

Gradske vijesti - 2015.