clanak False

22. humanitarni Božićni sajam

Na zagrebačkom Velesajmu gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio 22. Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena.
06.12.2015.

Na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio 22. tradicionalni Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena.

Na ovogodišnjem Sajmu sudjeluje 47 država, a posjetitelji mogu degustirati delicije iz cijeloga svijeta. Na štandovima se nude izvorni proizvodi zemalja sudionika sajma od kojih se mogu naći različita pića, vina, igračke i suveniri. Osim bogate gastronomske ponude na jednom mjestu posjetitelji mogu uživati i u zvucima međunarodne glazbe koju na glavnoj pozornici izvode plesne skupine u izvornim narodnim nošnjama. Tijekom samo nekoliko sati Sajam je posjetilo oko 7000 posjetitelja, a prema riječima organizatora očekuje se prihod od preko 300 tisuća kuna koji je namijenjen za opremanje dviju hrvatskih institucija - Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda iz Zagorja i Psihijatrijske bolnice Lopača iz Rijeke.

Pohvalivši rad Kluba i njegove ciljeve, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako ovakvi humanitarni projekti uvijek imaju podršku Grada. Današnjim sajmom Zagreb svijetu šalje poruku ljubavi, tolerancije i multikulturalnosti - rekao je gradonačelnik.

Od 1993. godine Božićni sajam prikupio je više od četiri milijuna kuna za humanitarne svrhe.

 

Gradske vijesti - 2015.