clanak False

Prijem za izaslanstvo Albanskog kulturnog društva u Hrvatskoj

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Albanskog kulturnog društva u Hrvatskoj Shkëndija koje je predvodio Behar Mullajupi, predsjednik Društva.
20.11.2015.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce predstavnike Albanskog kulturnog društva u Hrvatskoj Shkëndija koje je predvodio Behar Mullajupi, predsjednik Društva.

Na prijateljskom susretu u reprezentativnoj gradskoj palači bilo je riječi o Danima albanske kulture u Republici Hrvatskoj koji će se održati od 25. do 30. studenoga u organizaciji Društva.

Pozvali smo gradonačelnika, kao dokazanog prijatelja Albanaca, da zajedno s nama 28. studenoga u hotelu Antunović proslavi obljetnicu neovisnosti Republike Albanije, kao i 55 godina postojanja našeg Društva, rekao je nakon sastanka Tom Kaqinari, član predsjedništva Društva, zahvalivši gradonačelniku na prijemu i kontinuiranoj podršci.

Gradonačelnik je sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo nad svečanosti obilježavanja albanskog nacionalnog praznika, poznatog i kao Dan zastava.

Nacionalni praznik Albanije obilježava se u čast nacionalnog junaka Skenderbega, koji je 28. studenoga 1443. godine u Kruji nedaleko od Tirane, nakon povratka iz Carigrada, prvi put istaknuo crvenu zastavu sa crnim orlovima. Na isti dan, 1912. godine, na Skupštini u Valoni, na jugu Albanije, proglašena je nezavisna država Albanija.

 

Gradske vijesti - 2015.