clanak False

Dan Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba

Uoči Dana Koordinacije vijeća i predstavnika nac. manjina Grada Zagreba, održan je susret članova Koordinacije i manjinskih predstavnika s medijima. 
12.12.2015.

Uoči Dana Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, u gradskoj palači Dverce održan je susret članova Koordinacije i manjinskih predstavnika s medijima. Događanje koje za cilj ima približiti rad manjinskih udruga, vijeća i Koordinacije, održava se po prvi puta, a okupljene je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić.

Zagreb ima najbolje odnose sa nacionalnim manjinama, istaknuo je gradonačelnik dodavši kako je, zahvaljujući toj dobroj suradnji, Zagreb postao najmultikulturalniji, najmultietičniji i najmultikonfesionalniji grad u Europi.

U ime organizatora, gradonačelniku je na potpori zahvalio Harun Omerbašić, zamjenik predsjednika Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, koji je naglasio da je Zagreb jedinstven po broju nacionalnih manjina, njih čak 19: Naša Koordinacija djeluje od 2003. te su u njoj zastupljeni svi predstavnici nacionalnih manjina u Zagrebu, i to bez iznimke. Posebno istaknuvši značaj očuvanja i razvoja kulturnog identiteta svih manjina kao važnog doprinosa razvoju europskih vrijednosti multikulturalnosti i tolerancije u hrvatskom društvu, Omerbašić je zaključio da je ključ rada Koordinacije i manjinskih predstavnika upravo u odličnoj suradnji koju ostvaruju s zagrebačkom Gradskom upravom.

U okviru događanja, uručene su i zahvalnice za medijsko praćenje rada i aktivnosti nacionalnih manjina u gradu Zagrebu, i to glumici Kostadinki Velkovskoj te novinarkama Z1 televizije i Radija Martin, Hani Tabaković i Slavici Šarović.
 

Gradske vijesti - 2015.