clanak False

Predstavnici udruge Franak kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je u Gradskoj upravi sastanak s predstavnicima udruge Franak.
07.12.2015.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je sastanak s predstavnicima udruge Franak. Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi o radu udruge, ali i o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Suradnja Grada Zagreba i udruge Franak traje od svibnja 2013., a od tada, udruga je ojačala i broji četiri puta više članova, njih 30.000, u podružnicama koje se nalaze u svim hrvatskim županijama, objasnio je Damir Šlogar, regionalni koordinator Udruge, istaknuvši kako su najveći izazovi s kojima se susreću nedostatak adekvatnog prostora te problem financiranja. Obzirom da su jedini prihod udruge - godišnje članarine i donacije, Franak vode volonteri, a stalno je zaposlena samo jedna osoba.

Gradonačelnik Bandić, također član Udruge, rekao je kako je Franak udruga od posebnog značaja za građane te je uputio predstavnike da se prijave na sljedeći javni natječaj za dodjelu prostora, najavivši kako će im Grad, kao i drugim udrugama, izaći ususret i ustupiti Tribine grada Zagreba za održavanje izlaganja kojima često prisustvuje i više stotina zainteresiranih građana.

Zahvalu gradonačelniku uputio je stručni suradnik udruge Franak Denis Smajo, koji je zaključio da je udruga, registrirana kao udruga za zaštitu potrošača, svojevrstan korektiv na hrvatskom bankarsko-financijskom tržištu te kao takva osobitu pažnju usmjerava na pomoć građanima i zaštitu potrošača financijskih usluga. Mi smo apolitična udruga koja se bavi izrazito političkim temama, a zahvaljujući našem radu došlo je i do poboljšanja bankarskih proizvoda. Takvi, jeftiniji krediti, rezultiraju pozitivno na zagrebačko, ali i hrvatsko gospodarstvo općenito, zaključio je.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i pročelnici gradskih ureda za financije i javnu nabavu Slavko Kojić i Danijela Habijanec, posebni viši savjetnici gradonačelnika Biserka Bucković, Stipo Zeba i Dinko Vukelić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Davorka Pejnović, voditeljica Odjela za poslovni prostor  i poslove zakupa Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Gordana Mikulić te voditelj Tribine grada Zagreba Davor Žagar. Delegaciju gostiju činila je, uz Damira Šlogara i Denisa Smaju, i voditeljica ureda Udruge Franak Sandra Žiga.
 

Gradske vijesti - 2015.