clanak False

Delegacija kantona Sarajevo kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi delegaciju kantona Sarajevo i predstavnike fondacije Dogs Trust Bosna i Hercegovina.
23.11.2015.

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi delegaciju kantona Sarajevo i predstavnike fondacije Dogs Trust Bosna i Hercegovina, koji su u jednodnevnom posjetu gradu Zagrebu.

Veseli me da su s nama kolege iz sarajevskog kantona, a s obzirom da rade na postizanju europskog standarda, sastanak smo iskoristili za razmjenu iskustava koja će im dobro doći, rekao je gradonačelnik Bandić nakon sastanka.

Predstavnici kantona predvođeni premijerom Elmedinom Konakovićem došli su se upoznati sa sustavom zbrinjavanja životinja  u Gradu Zagrebu te načinom koji se koristi u radu Skloništa za nezbrinute životinje koje djeluje u sklopu Ustanove ZOO Zagreb.  Na susretu s gradonačelnikom otvorene su i druge teme u kojima zagrebačka iskustva služe kao primjer.

Problem pasa lutalica kod nas je eskalirao. Sustav upravljanja populacijom pasa implementiran u Zagrebu prepoznali smo kao jedan od kvalitetnijih u Europi, a zasigurno je jedan od najboljih u regiji. Stoga ćemo taj dio, zajedno s našim veterinarskim fakultetom, stanicama, klinikama i prihvatilištem, sigurno implementirati i u svojoj sredini, rekao je predsjednik Konaković.
 

Također je istaknuo da su s gradonačelnikom otvorili i druge teme, kao što su komunalno gospodarstvo i infrastruktura, gradski prijevoz i parking. U planu nam je integrirati veliki dio komunalnih poduzeća, s velikim brojem direktora, menadžera i skupom administracijom, u jednu ustanovu, po uzoru na zagrebački Holding.
 


Gradske vijesti - 2015.