clanak False

Forum zagrebačkih ugostitelja 2015

Nakon Foruma zagrebačkih ugostitelja 2015. u hotelu Esplanade, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je konferenciji za novinare. 
19.11.2015.

Nakon Foruma zagrebačkih ugostitelja 2015. u hotelu Esplanade, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj Foruma, prisustvovao je konferenciji za novinare i dodijeli nagrada najuspješnijim zagrebačkim ugostiteljima.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Nenad Šepak, u zadnjem nastupu na toj funkciji nakon dva uspješna mandata, upoznao je okupljene sa zaključcima skupa i zahtjevima zagrebačkih ugostitelja prema vlasti na lokalnoj i državnoj razini. Kako se čulo, na inicijativu gradonačelnika i uz suglasnost Gradske skupštine porez na potrošnju smanjuje se početkom iduće godine s trenutnih 3 na 2 posto, s namjerom da se u potpunosti ukine do 2017. Drugi zahtjevi uključuju smanjenje komunalne naknade te sto postotno priznanje troškova reprezentacije.

Naglasivši kako je današnji Forum odlična prilika da se javnost upozna s izazovima ugostitelja, gradonačelnik Bandić izdvojio je ovaj ogranak poduzetništva kao ključnu kariku u razvoju turizma i raznolikosti ponude u gradu, jer među prvim dojmovima je upravo ponuda i ugođaj u jednom od  pet tisuća zagrebačkih ugostiteljskih objekata. 

Zagreb je grad gostoprimstva, vrhunske gastronomije i velikog srca. Godinama bilježimo dvoznamenkastu rast kako u dolascima tako i u noćenjima, a ugostiteljstvo je toj zavidnoj brojci uvelike doprinijelo  - rekao je gradonačelnik izdvojivši da Zagreb već dugo nije samo ljetna destinacija. Veseli me i skori dolazak naše najveće turističke manifestacije Advent u Zagrebu, zahvaljujući kojoj je Zagreb nominiran za najbolju božićnu destinaciju u Europi na portalu European Best Destinations.

Uz gradonačelnika, prisutne su pozdravili i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor te zamjenik ministra turizma Daglas Koraca.

Ovom prigodom, uručene su nagrade zagrebačkim ugostiteljima za izvrsnost i kvalitetu čime uspješno promiču zagrebačku tradiciju i autohtonost, te doprinose sveukupnom poboljšanju turističke ponude Zagreba i Hrvatske.

Gradske vijesti - 2015.