clanak False

Prijem za izaslanstvo kineskog grada Hangzhoua

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je danas u Gradskoj upravi izaslanstvo kineskog Grada Hangzhoua.
27.11.2015.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, sa suradnicima, primila je danas u Gradskoj upravi izaslanstvo kineskog Grada Hangzhoua, na čelu sa zamjenicom generalnog tajnika poglavarstva Zhou Qi. U pratnji izaslanstva sastanku je prisustvovao Zlatko Špoljar direktor razvoja novih tržišta tvrtke Badel, koja već tri godine uspješno posluje na kineskom tržištu.

Na sastanku je naglašena važna uloga gradova u razvoju gospodarstva te poticanju poduzetnika i  plasmanu njihovih proizvoda na domaćem i stranom tržištu.
Bilo je riječi i o  mogućnostima suradnje između Hangzhoua i Zagreba, kako na gospodarskom, tako i na turističkom planu, za što su obje strane iskazale interes, posebno u svjetlu dugogodišnje uspješne suradnje Zagreba s Pekingom i Šangajem. Suradnja dvaju gradova, dogovoreno je, otpočet će uspostavom kontakata resornih ureda.

Uz zamjenicu Kusin sastanku je prisustvovala pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo, zamjenica pročelnice Ureda za gospodarstvo Davorka Pejnović, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika Mirjana Zubak i posebni viši savjetnik gradonačelnika za investicije Harun Omerbašić.
 

Gradske vijesti - 2015.