clanak False

Posjet mladima SOS dječjeg sela Hrvatska

U povodu nadolazećih blagdana, gradonačelnik Bandić, posjetio je štićenike SOS Dječjeg sela Hrvatska koji su od Grada dobili na korištenje dva stana.
14.12.2015.
U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima posjetio je štićenike SOS Dječjeg sela Hrvatska koji su sredinom 2014. od Grada Zagreba dobili na korištenje dva stana u naselju Sopnica Jelkovec.

Naša je zadaća da mladim ljudima osiguramo krov nad glavom, da imaju gdje učiti i stvarati, jer na njima ostaje i zagrebačka i Hrvatska budućnost, rekao je gradonačelnik.

U ležernoj atmosferi i toplom razgovoru štićenici su gradonačelniku zahvalili na stambenom prostoru u prelaznom razdoblju kada traže zaposlenje, studiraju ili rade. Kako su naglasili, osim iskrenog prijateljstva vežu ih i isti interesi. Naime, dok je jedan od štićenika student na Fakultetu za organizaciju i informatiku, dvojica se školuju za kuhara, a kako bi pokazali svoje vještine goste je dočekala prava blagdanska trpeza. Njihove kolegice, smještene u blizini, školuju se na Zdravstvenom veleučilištu odnosno Visokoj školi komunikacijskog menadžmenta.

Na tragu zajedničkog nastojanja da se mladima omoguće dostojni uvjeti života i dobra priprema za potpuno osamostaljenje gradonačelniku i Gradu Zagrebu zahvalile su se i nacionalna direktorica i predsjednica Udruge Višnja Tuškan Krupić i Mariza Katavić. One su istaknule kako su pored dva stana u Sopnici Jelkovcu od Grada ranijih godina dobili još tri stana i to dva na području Dubrave, a jedan u Novom Zagrebu.
Uz praćenje i savjetodavnu pomoć stručnog djelatnika mladima pomažu u nošenju s problemima svakodnevnog života, ali i financijski u plaćanju troškova režija i pokriću svakodnevnih životnih potreba. Nakon maksimalnog perioda od tri godine mladi se u velikoj mjeri osamostaljuju, steknu dodatne vještine i samopouzdanje te su spremniji za potpuno osamostaljenje i brigu o sebi.
 

Gradske vijesti - 2015.