clanak False

Javnosti predstavljen projekt Razvoj sustava za upravljanje poslovnim procesima u Gradu Zagrebu

U nazočnosti gradonačelnika Bandića, javnosti je predstavljen nagrađeni projekt Razvoj sustava za upravljanje poslovnim procesima u Gradu Zagrebu.
15.12.2015.

U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u prostorima Tribine grada Zagreba javnosti je predstavljen projekt Razvoj sustava za upravljanje poslovnim procesima u Gradu Zagrebu, nagrađen posebnom poveljom na Natječaju za najbolji projekt 2014. u izboru udruge Project Management Institute - PMI. Riječ je o Povelji za unapređenje kvalitete usluga lokalne samouprave i regionalne uprave uz primjenu projektnog pristupa.

Čestitavši voditeljici projekta čiji je nositelj Grad Zagreb, Anki Đurić, voditeljici Službe za analizu i unapređenje poslovnih procesa u Uredu gradonačelnika, gradonačelnik Bandić je istaknuo kako je ova nagrada motivacija da budemo još bolji servis građanima i još bolja logistika poduzetnicima. Nagrada je važna i jer stiže od relevantnog ocjenjivačkog suda, u kojem su bili i predstavnici EBRD-a za Hrvatsku, Ekonomskog fakulteta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i PMI-ja, dodao je zagrebački gradonačelnik, zaključivši kako u upravljanju poslovnim procesima, gradski zaposlenici trebaju težiti izvrsnosti, ali nikada ne smiju zaboraviti da je iza svakog predmenta – živi čovjek.

Svakodnevno dokumentiramo, analiziramo i unapređujemo poslovne procese, kako bi usluge građanima bile troškovno prihvatljive i održive, objasnila je Anka Đurić, dodavši da su, u okviru provođenja projekta, uvedeni Proces za upravljanje poslovnim procesima te Proces za upravljanje projektima, a detaljno su dokumentirani procesi imovinsko-pravnih odnosa i prostornog uređenja, graditeljstva, komunalnih poslova i prometa.

Rezultat Projekta je Katalog usluga grada, s podacima pripremljenim za digitalizaciju, a koji omogućuje povezivanje s drugim sustavima u državi, čime Zagreb svoje usluge usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije te uistinu postaje Pametan grad.

Marija Bajica, predsjednica PMI Hrvatska, udruge koja je članica najveće globalne strukovne organizacije međunarodno certificiranih voditelja projekata i volontera, osobito je naglasila važnost sudjelovanja javne uprave u provođenju projektata koji gledaju prema budućnosti, istaknuvši Grad Zagreb kao pozitivan primjer inicijative i unapređenja usluga građanima.

Kako se čulo, projekt je pripremljen i proveden u 2014., s ciljem postizanja izvrsnosti poslovanja Gradske uprave i pružanja boljih usluga građanima i poduzetničkoj zajednici. Uspostava navedenog sustava doprinosi povećanju transparentnosti i konkurentnosti Grada Zagreba te omogućuje kvalitetniji razvoj poduzetništva, uz nove investicije i lakše provedbe projekata.