clanak False

Projekt CARES - 1. sastanak Lokalne grupe dionika Local Stakeholders Group

24.05.2023.
Prvim sastankom grupe lokalnih dionika, koji je održan u srijedu 24. svibnja 2023. godine u prostorima ZG Foruma, Gajeva 27, počela je aktivna provedba projekta CARES - Remote Healthcare for Silver Europe. Cilj projekta je unaprjeđenje lokalnih i regionalnih politika odgovornih za modernizaciju zdravstvenog sustava korištenjem inovativnih rješenja telenjege i telemedicine.

Grad Zagreb je, uz još sedam regija iz zemalja članica Europske unije, jedan od partnera na provedbi navedenog projekta, kojem je vodeći partner Kujawsko-Pomorskie Voivodeship iz Poljske. Da bi ishod projekta bio što kvalitetniji i primjenjiv u praksi, osnovana je grupa lokalnih dionika, koju tvore predstavnici devet zdravstvenih ustanova u vlasništvu Grada Zagreba i to: Klinike za psihijatriju Vrapče, Ustanove za zdravstvenu njegu u kući, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, Doma zdravlja Zagreb – Centar, Doma zdravlja Zagreb – Istok, Doma zdravlja Zagreb – Zapad, Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju (Srčana) i Dječje bolnica Srebrnjak.

Na prvom radnom sastanku nakon prezentacije i uvoda u sam Projekt, voditeljice Projekta gospođe Marijane Prevendar, prof. sociologije, predstavnici navedenih ustanova iznijeli su moguće smjerove u razvoju telemedicine i telenjege, te prezentirali primjere dobre prakse iz njihovih ustanova. Navedeni primjeri su osnova za razmjenu znanja i iskustava na početnom projektnom sastanku partnera u Projektu koji će se održati 19. do 21. lipnja 2023. godine u Toruńu, Poljska.

Aktivnosti