clanak False

“1CroCEE- 1st Croatian conference on Earthquake Engineering” 22.3.2021. - 24.3.2021.

25.03.2021.
Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković te voditeljica odjela za Prostorne informacije i istraživanja Nives Škreblin sudjelovale su na prvoj hrvatskoj konferenciji za potresno inženjerstvo “1CroCEE- 1st Croatian conference on Earthquake Engineering” od 22.3.2021. do 24.3.2021.
u organizaciji Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Na konferenciji su okupljeni vodeći svjetski stručnjaci iz svijeta i regije s ciljem doprinosa svojim znanjima u otpornosti na potres za Zagreb, Hrvatsku i Europu u cjelini.
Predstavljen je rad službenika našeg Ureda na uređivanju GIS baze “Potres Zagreb 2020” i GIS baze “Potres Petrinja” koje su nastale u koordinaciji Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, na platformi tvrtke GDi I u suradnji s velikim brojem stručnjaka na terenu. Osim kontrole kvalitete ulaznih podataka pružalo se, a i dalje se pruža podrška u izradi prostornih analiza za potrebe donošenja novih tehničkih propisa i ukupnih procjena štete za potrebe obnove kako Grada Zagreba tako i područja pet županija pogođenih potresom u Petrinji. 1CroCEE Baza potres 

Materijal s konferencije i prostorne analize objavljene su na Prostorne informacije i istraživanja

Aktivnosti