clanak False

Asphalt Art

14.11.2022.
GRADU ZAGREBU DODIJELJENA BESPOVRATNA SREDSTVA U IZNOSU OD 25.OOO USD U PROJEKTU ASPHALT ART s ciljem unapređenje sigurnosti na ulicama i revitalizacije pješačkih zona.

Organizacija Bloomberg Philanthropies je objavila da je Grad Zagreb jedan od 19 Europskih gradova kojemu će se dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 25.000 USD kroz proširenje svoje Asphalt Art Inicijative diljem Europe. Asphalt Art Inicijativa nagrađuje projekte koji nastoje koristiti umjetnost i dizajn za poboljšanje sigurnosti na ulicama, revitalizaciju javnih prostora i uključivanje lokalnog stanovništva.

Projekt Grada Zagreba je LIVING LAB: Transformacija Stare Vlaške. Cilj projekta kroz izradu murala je poboljšanje sigurnosti ulica i pješaka, revitalizacija i aktiviranje javnog prostora te promicanje suradnje i građanskog anganžaman u lokalnim zajednicama.

Ovaj novi projekt u Zagrebu nastavak je uspješno provedenih aktivnosti kroz 42 prethodno dodijeljene nagrade Asphalt Art Inicijative gradovima u SAD-u kao i pilot projektima u tri europska grada. 31 projekt dovršen kroz Asphalt Art Inicijativu kolektivno je transformirao cca. 30.700 metara kvadratnih uličnog pejzaža umjetničlim djelima te pritom angažirao gotovo 7.000 članova lokalne zajednice i 150 umjetnika u procesu dizajna i izvedbe. Istraživanje i više informacija o svakom od projekata možete pronaći na internetskoj stranici Asphalt Art Initiative.

Bloomberg Philanthropies Social Media Handles:
Twitter: @BloombergDotOrg
Facebook: @BloombergDotOrg
Instagram: @BloombergDotOrg
LinkedIn: @Bloomberg-Philanthropie
 

Aktivnosti