clanak False

Posjet predstavnika Udruženja za lokalno, regionalno i nacionalno planiranje iz Berlina (Njemačka)

16.05.2023.
U petak, 12 svibnja 2023. u ZgForumu Gajeva 27, Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje ugostio je predstavnike Udruženja za lokalno, regionalno i nacionalno planiranje iz Berlina (Njemačka).

Sudionike je pozdravio Zamjenik gradonačelnika dr. sc. Luka Korlaet te pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje dr.sc. Darko Šiško koji je predstavio djelokrug i aktivnosti Ureda kao i gradske uprave.

U stručnom dijelu događanja rad Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba predstavio je ravnatelj Nikša Božić, a od strane predstavnika Ureda je održan niz tematskih prezentacija (EU projekti, Prostorne informacije, Prostorni i urbanistički planovi grada Zagreba, Zagreb Smart City, Zelena infrastruktura).

Po završetku tematskih prezentacija održana je stručna rasprava s ciljem razmjene znanja i iskustava te primjene dobrih praksi, kako u temama strategijskog i prostornog planiranja, tako i ostalim temama od zajedničkog interesa svih sudionika.

Ovaj međunarodni stručni skup zaključen je u subotu, 13. svibnja 2023. terenskim obilaskom lokacije Sljeme Sesvete, koja je poslužila kao primjer dobre prakse i uspješne implementacije EU projekta „proGIreg“ u kojemu je Grad Zagreb sudjelovao kao koordinator provedbe lokalnih aktivnosti.

Aktivnosti