clanak False

Održan 3. Dan Urbane aglomeracije Zagreb

31.10.2019.
Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada organizirao je i održao  30. listopada 2019. u Gradskoj skupštini Grada Zagreba 3. Dan Urbane aglomeracije Zagreb.

Nakon obraćanja pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanje Jerković, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara te zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivere Majić, iskustva u korištenju sredstava mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u metropolitanskom prostoru Varšave predstavila je Małgorzata Kucińska iz Grada Varšave.

Iskustva i izazove vezane uz planiranje razvoja i provedbu projekata predstavili su gradovi – sjedišta urbanih aglomeracija: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek.

Posebno se ističe vijest o dovršetku treće faze evaluacije projekata prijavljenih na poziv „Revitalizacija brownfield lokacija“ na području Urbane aglomeracije Zagreb, u kojoj je ocijenjena kvaliteta projektnih prijedloga i najbolje ocijenjeni projekti upućeni su u sljedeću fazu postupka za financiranje kroz ITU mehanizam.

3. dan Urbane aglomeracije Zagreb okupio je preko stotinu sudionika - dionika razvoja Urbane aglomeracije Zagreb i partnera iz najvećih hrvatskih gradova. 

Aktivnosti