clanak False

Održana 7. Godišnja Skupština i Forum Mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa

10.09.2020.
Grad Zagreb, bio je domaćin 7. Skupštine i Foruma mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, koja se  08. i 09. rujna održala u prostorijama ZICER-a Zagrebačkog inovacijskog centra na Velesajmu, uz organizaciju Gradskog Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada te udruge Odraz – Održivi razvoj zajednice.
U ime gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, prisutne je u uvodnom dijelu pozdravila pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada gđa. Sanja Jerković. Događanje je popratilo 80-ak sudionika iz Republike Hrvatske, predstavnika gradova i institucija kao i predstavnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture te sudionici susjednih država članica Mreže.
Radi se o vodećoj mreži gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Mreža okuplja 180 članova te je najbrojnija i najuspješnija europska CIVINET mreža. Glavni cilj CIVINET mreže je prijenos znanja i primjera dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti.
Na događanju, sudionici su bili upoznati s radom Mreže i planovima za iduću godinu, nakon čega su uslijedila interesantna izlaganja predstavnika javnog, privatnog i akademskog sektora koja su obuhvatila širok raspon tema povezanih s inovacijama u prometnim politikama te inovativnim tehnologijama i rješenjima za održivu mobilnost između ostalog i nove europske smjernice za planove održive urbane mobilnosti.
Na Skupštini je također objavljena vijest da je Grad Zagreb izabran za koordinatora Mreže za održivu urbanu mobilnost „CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa” za period od 2021.-2024. godine.
Grad Zagreb je, preuzimanjem koordinacije, još jednom potvrdio svoju namjeru da intenzivno radi i unaprjeđuje urbana rješenja u području održivosti i urbane mobilnosti.

Aktivnosti