clanak False

Održana konferencija „Pametni gradovi"

22.11.2019.

U srijedu, 20. studenoga 2019. u Tvornici Kulture u Zagrebu održana je konferencija „Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2019“. Navedenu konferenciju organizirao je Poslovni dnevnik, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba. Tom prilikom su dodijeljene nagrade za rješenja koja idu u smjeru olakšavanja i poboljšavanja života građana.
 
Tom prigodom, pročelnica Sanja Jerković održala je prezentaciju na temu Grad Zagreb – Urbana regeneracija te kao primjere navela „Blok Badel“, „Gredelj“ i „Sljeme Sesvete“. Informirala je da projekt revitalizacije prostora „Bloka Badel“ uključuje uređenje niza javnih i društvenih sadržaja kojim bi se udahnuo novi život lokaciji. Nadalje, planira se i revitalizacija lokacije „Sljeme Sesvete“, kojoj se razvojem tehnoloških rješenja i projekata povezanih s prirodom planira dati novi identitet, uz interaktivno uključivanje građana. Pročelnica Jerković također je predstavila i projekt „Gredelj“ koji se nalazi u samom centru grada te koji bi, nakon provedbe projekta obnove i revitalizacije, trebao postati jedno od novih gradskih središta koje bi uključivalo javne, društvene i kulturne sadržaje grada.
 
Samu konferenciju su pozdravnim govorima otvorili g. Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika, g. Jyrki Katainen, potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost te doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika. Također je održan i okrugli stol na kojoj su sudjelovali dobitnici prošlogodišnjih „Smart City“ nagrada.
 
Cilj ove konferencije i ovog projekta jest promocija 'smart city' i srodnih inicijativa implementiranih u hrvatskim gradovima, ali i podizanje opće svijesti o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika. Tom prigodom dodijeljene su nagrade u četiri kategorije: pametno življenje, pametni sport, pametna energetika te pametna uprava.
 
Više o konferenciji saznajte ovdje.

Izvor fotografija: Pixsell
 

Aktivnosti