clanak False

Novi prostor i izložba zagrebačkih maketara i modelara

19.04.2017.

Zagrebački maketarsko-modelarski savez ovih je dana konačno dobio adekvatan dugoočekivani prostor za svoj svakodnevni rad. Zahvaljujući razumijevanju i susretljivosti čelnika gradske četvrti Gornji grad-Medvešćak, u Voćarskoj ulici broj 71 uređen je vrlo lijep i funkcionalan prostor koji će omogućiti nesmetan rad savezu i sve većem broju maketara i modelara članova njegovih udruga.

U povodu svečanog otvorenja novouređenog prostora, Savez je, u suradnji sa svojim udrugama (MK "D. Schwarz", MMK "Savica", MMK "Kićo" i MMK "Artefakt") pripremio i otvorio izložbu pod nazivom "Proljetna izložba maketa i modela". Prikazane su makete i modeli iz područja zrakoplovstva, pomorstva, kopnenog (civilnog) prometa, kao i makete i modeli oklopnih vozila, ratnih brodova i vojnih zrakoplova.

Svečanom otvorenju izložbe, koju je otvorio predsjednik ZMMS-a Neven Klarić, prisustvovali su predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Madeleine Wolf i Mirko Banjeglav, Zagrebačke zajednice tehničke kulture Gracijela Gabrijel Pukšec, te gradske četvrti Gornji grad-Medvešćak Luka Šimurina i Roko Šikić.

     


Novosti 2010