clanak False

Jubilarna 10. Inova-mladi

17.05.2010.

U subotu, 15. svibnja 2010. u auli Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu svečano je otvorena INOVA-MLADI 2010., tradicionalna izložba inovacija zagrebačkih učenika osnovnih i srednjih škola te studenata fakulteta, s međunarodnim sudjelovanjem.

Riječ je o jubilarnoj, desetoj po redu najvećoj izložbi inovacija mladih u Republici Hrvatskoj, koja se, u organizaciji Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora FSB-a i zagrebačkih udruga mladih inovatora redovito održava od 2001. godine.

Cilj je ove manifestacije okupiti sve zagrebačke učenike i studente koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti i njihove inovacije predstaviti javnosti.

Zbog svoje vrijednosti i važnosti INOVA-MLADI proglašena je programom od posebnog interesa za Grad Zagreb.

Na ovogodišnjoj INOVI predstavilo se 300 izlagača iz Zagreba, kao i 36 gostiju iz drugih hrvatskih gradova (Osijek, Beli Manastir, Požega, Slavonski Brod, Valpovo, Dugo Selo, Velika Gorica, Varaždin, Krapina, Labin, Šibenik, Knin, Sisak, Samobor, Karlovac i Ogulin) i 33 iz inozemstva (BiH i Srbije: Sarajevo, Banja Luka, Prijedor, Novi Sad, Sremska Mitrovica), a ukupno je izloženo 240 različitih, vrlo zanimljivih i inventivnih izložaka.

Na temelju odluka ocjenjivačkih povjerenstava koja su pregledala sve izložene radove, 25. svibnja bit će svečano uručene medalje i brojne druge nagrade i priznanja najuspješnijim mladim izlagačima. Pored njih, posebnim će nagradama biti nagrađeni njihovi mentori koji svih ovih deset godina marljivo i samozatajno rade s nadarenim učenicima i studentima inovatorima.

Ovogodišnju izložbu prigodnim je govorom otvorio izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba mr. sc. Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture. Pored brojnih gostiju i uzvanika iz Zagreba, Hrvatske i inozemstva, svečanom otvorenju prisustvovala je i predstavnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Madeleine Wolf, načelnica Odjela za tehničku kulturu.

        


Novosti 2010