clanak False

Europska izložba inovacija i novih tehnologija u Iasiu u Rumunjskoj

17.05.2010.

U seriji višegodišnjih nastupa na izložbama inovacija diljem Europe i svijeta, zagrebački inovatori su ovih dana nastupili i na Europskoj izložbi inovacija i novih tehnologija u Iasiu u Rumunjskoj. Sedmero inovatora iz Zagreba ponovno je privuklo pažnju svojim pronalascima i postiglo još jedan vrijedan rezultat. Naime, u konkurenciji 300 izložaka, koji su ukupno dobili 140 nagrada, oni su osvojili 14 vrijednih priznanja. Četiri priznanja osvojili su i inovatori iz ostalih hrvatskih gradova.

Izložak INFRAREDESIGN zagrebačkih autora Vilka Žiljka, Klaudija Papa, Jane Žiljak Vujić, Ivane Žiljak i Tajane Koren i u Rumunjskoj je nagrađen velikom nagradom za najbolju inovaciju i zlatnim odličjem. Zlatne medalje dobili su i Marijan Biljan (za nosač vješalica za konfekciju s brojačem), Mirjana Brlečić (za serum oko očiju s biljnim matičnim stanicama švicarske zelene jabuke) i Rosa Ferinčević (za pastu za zube 3u1). Srebrnim odličjem nagrađena je Dijana Pečkaj-Vuković za Busy-Basket, a diplomom Euroinventa Ivo Popović.

Izaslanstvu zagrebačkih inovatora (Ljiljana Pedišić, Ladislav Prežigalo i Neven Marković) dodijeljen je GRAND PRIX Euroinventa za najbolji ukupni nastup, a pojedinačno su nagrađeni i posebnim odličjima i znanstvenim redom Leonarda da Vincia.

 


Novosti 2010