clanak False

Delegacija Regionalnog društva tehničkog obrazovanja iz Zrenjanina u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport

19.04.2017.

Kao gost zagrebačkog Saveza udruga pedagoga tehničke kulture u Zagrebu je ovih dana boravila delegacija Regionalnog društva tehničkog obrazovanja iz Zrenjanina. U delegaciji, koju je vodio predsjednik Društva profesor Miloš Soro, bili su prof. dr. Slobodan Popov te Jugoslav Bogdanović, ravnatelj Kemijske i prehrambene srednje škole i dipl. ing. Ninoslav Grbić.

Na početku posjeta, goste iz Zrenjanina i njihove zagrebačke domaćine primila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Željka Udovičić Pleština sa suradnicima Madeleine Wolf, načelnicom Odjela za tehničku kulturu i Mirkom Banjeglavom, stručnim savjetnikom.

U razgovoru su razmijenjena iskustva o temama vezanim uz nastavu tehničke kulture u osnovnim i srednjim tehničkim školama te načinima organiziranja  izvannastavne i izvanškolske aktivnosti na tom području. Gosti su svoje domaćine upoznali s aktivnostima vezanim uz formiranje regionalne asocijacije tehničke kulture i inicijativom o pristupanju Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba toj asocijaciji. Također su predstavnike Gradskog ureda pozvali da 12. ožujka 2010. prisustvuju Smotri robotike u Zrenjaninu te da budu gosti Regionalnog društva tehničkog obrazovanja na Državnom natjecanju iz tehničko-informatičkog obrazovanja u Srbiji. U ime domaćina, zamjenica pročelnika Željka Udovičić Pleština taj je poziv prihvatila.

Tijekom dvodnevnog boravka u Zagrebu, delegacija iz Zrenjanina posjetila je zagrebačku Elektrotehničku školu i OŠ Jure Kaštelana.


Novosti 2010