clanak False

Ljetni računalni kampovi za poticanje darovitosti "Božo Težak"

19.04.2017.

Već jedanaesto ljeto zaredom, u omladinskom kampu "Mirta" ZŠS-a na otoku Silbi održavaju se ljetni kampovi za poticanje darovitosti "Božo Težak" što ih za nadarene mlade informatičare organizira Zagrebački računalni savez.

Ove godine u dvije smjene – od 15. kolovoza do 1. rujna – na Silbi je održano čak pet kampova u kojima je boravilo više od 110 mališana. Bili su usmjereni programima poticanja darovitosti u programiranju i stvaralaštvu, a učitelji informatike i njihovi kolege neinformatičari pridružili su se učenicima nižih razreda u kampu za poticanje rane darovitosti i multimediji. U svakom je terminu bilo desetak različitih programa, a daroviti programeri dodatno su raspoređeni u nekoliko programskih skupina i skupina prema uzrastu.

Ove godine uvedeni su i potpuno novi programi – natjecanja pod nazivom "Božo u kampu" (u obliku više zasebnih liga za kadete, juniore i one najmlađe natjecatelje – "miniće"), te natjecanje "Božo trener", namijenjeno najboljim mlađim juniorima.

Za potrebe radionica u kampu su uređene četiri računalne učionice s 36 računala i nužnom dodatnom opremom, a vodio ih je tim sastavljen od iskusnih programskih voditelja, pedagoga i psihologa.

Pored glavnog, polaznici su i ove godine imali nekoliko zanimljivih dopunskih programa, kao što su radionica "Foto Božo" (potraga za foto znamenitostima otoka Silbe), radionica "PROdizajn" (na kojoj je osmišljen dizajn za obnovljene stranice Saveza), radionice glazbe i filma, kao i radionice origamija, digitalne elektronike te filmske projekcije za najmlađe polaznike kampa u drugom terminu.

Zahvaljujući sustavnoj potpori Grada Zagreba i njegova Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, kroz ljetne kampove Zagrebačkog računalnog saveza, posvećene velikanu hrvatske informatike Boži Težaku, prošlo je više od 1500 polaznika – informatički darovite djece i mladeži Grada Zagreba koji su na taj način, ugodno ljetujući na moru, imali priliku dalje razvijati svoju darovitost.

   


Novosti 2010