clanak False

Ljetna škola robotike i elektronike u Karlobagu

19.04.2017.

U organizaciji Saveza društava pedagoga tehničke kulture Grada Zagreba i Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba u malom podvelebitskom gradiću Karlobagu održana je Ljetna škola robotike i elektronike. U dvije smjene od 25. lipnja do 4. srpnja 2010. znanja iz ovih područja stjecalo je i proširivalo 35 profesora osnovnih i srednjih tehničkih škola iz Zagreba te gostiju iz Karlovačke i Međimurske županije.

Ovogodišnja škola bila je posvećena dvjema temama: "Upravljanje LCD-om pomoću milrokontrolera" (predavač Franjo Pavlović) i "Računalne mreže" (predavač Josip Rasinec), a voditelji su joj bili profesori Branko Latas i Ivan Jurić. Složenost tema zahtijevala je od polaznika vrlo ozbiljan pristup radu tako da su predavanja u hotelu Velinac održavana i ujutro i popodne.

Rad polaznika Ljetne škole pratila je načelnica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport Madeleine Wolf, a posjetili su ih i zamjenik predsjednika Izvršnog obora  Jadranko Baturić i član Nadzornog odbora Zagrebačke zajednice tehničke kulture Neven Marković.

Izražavajući svoje zadovoljstvo koncepcijom, radom i stečenim znanjima, svi su polaznici izrazili spremnost da nastave upotpunjavati svoja znanja i u ostalim planiranim oblicima osposobljavanja na području robotike i elektronike.

   


Novosti 2010