clanak False

Mladi zagrebački inovatori na izložbi u Kastvu

19.04.2017.

Zamišljena kao mjesto okupljanja i predstavljanja najboljih inovacija mladih iz cijele Hrvatske, u Kastvu je od 22. do 24. rujna održana Nacionalna izložba inovacija mladih. Izloženo je 26 pomno odabranih inovacija iz 8 hrvatskih županija koje su već nagrađivane na izložbi Inova-mladi, ostalim regionalnim izložbama inovacija i velikim međunarodnim smotrama. Na jednom se mjestu, tako, našlo sve ono najbolje i najatraktivnije što su mladi hrvatski inovatori stvorili protekle godine. Uz to, predstavljeno je i šest dostignuća u kategoriji tehničkog stvaralaštva mladih.

Osobit interes posjetitelja izazvali su vožnja RC formule 1, automobila s daljinskim upravljanjem iz Rijeke, električni model oklopnog vozila iz Slavonskog Broda, te novčanice za slijepe i uređaj za zaštitu suncobrana od naleta vjetra mladih inovatora iz Zagreba.

Kao i prijašnjih godina i na ovogodišnjoj je izložbi u Kastvu, uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, nastupio, i to vrlo uspješno, i Savez inovatora Zagreba. Jedanaest zagrebačkih inovatora osvojilo je ukupno 11 medalja (5 zlatnih, 4 srebrne i 2 brončane).

Izložbu su zajednički organizirali Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Primorsko-goranske županije i Klub inovatora KIN-Kastav uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH i Hrvatske gospodarske komore.

 

 


Novosti 2010