clanak False

Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action

05.05.2020.


KORISNIK
: Grad Milano
PARTNERI: Grad Zagreb, Almere, Nea Smyrni (Athens), Metropolitan Agency of Brașov, Bruges, Molenbeek (Brussels), Frankfurt, Greater London Authority, Madrid,Malmö, Murcia, Pest County, Sao Paulo, Sofia, Turin, Warsaw, ActionAid Hellas, ActionAid International Italia Onlus, ALDA, Alianza por la solidaridad, Biennale des jeunes créateurs de l'Europe et de la Méditerranée (BJCEM), Erasmus Student Network Italy, Fondazione ACRA, Inštitut Wcycle Maribor, Lisbon CLLD Network, Manchester Climate Change Agency, Mani Tese, Risteco
PROGRAM: DEAR (Development Education and Awareness Raising)
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 57.834.411,04 HRK
EU SUFINANCIRANJE: 52.050.969,93 HRK
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: od 1. prosinca 2019. do 30. studenoga 2023.
 
KRATKI OPIS PROJEKTA: 
Globalna proizvodnja hrane odgovorna je za trećinu ukupne emisije stakleničkih plinova, dok se istovremeno i sama nalazi pod utjecajem klimatskih promjena. K tomu, oko 40 % hrane na europskoj razini propada, što također uvelike utječe na klimu i okoliš. Sedamnaest jedinica lokalne samouprave, među kojima je Grad Zagreb, te petnaest neprofitnih organizacija iz država članica Europske unije provedbom Projekta žele utjecati na povećanje znanja, angažmana građana Europe i podizanje svijesti o važnosti održivih obrazaca konzumacije i proizvodnje hrane te promjene prehrambenih navika mladih promovirajući održive i ekološke prehrambene sustave, pridonoseći ostvarenju ciljeva Europske unije o ublažavanju utjecaja hrane na klimatske promjene.
CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA: 
Provedbom Projekta Grad Zagreb planira podići svijest građana o ispuštanju CO2 prilikom bacanja hrane kroz održavanje događanja pod nazivom Zero waste dinner, implementacijom softvera za smanjenje otpada iz hrane, održavanjem niza predavanja djeci unutar gradskih vrtova o otpadu te održivoj i uravnoteženoj prehrani, što će pridonijeti povećanju znanja, vidljivosti i participacije održivih obrazaca potrošnje hrane i njihovu utjecaju na mitigaciju i adaptaciju klime. 
 
KONTAKTI ZA VIŠE INFORMACIJA: poljoprivreda@zagreb.hr; damjan.lisska@zagreb.hr

Projekti u provedbi
This page uses cookies
Necessary cookies - allow you to interact with a service or website so that you can access essential features to provide that service. They refer to the requested service, such as the session identifier of the current visit.
Functional cookies - enable the website to provide improved functionality and personalization, for example remembering the language in which the content of the website's pages is displayed.
Statistical cookies - this site uses Google Analytics cookies that allow visitors to be analyzed. The provider of this service is Google LLC. The information generated by Google Analytics cookies about your use of these pages, including the IP address from which you accessed the pages, is transferred to the server of Google LLC and stored there. This information will be used for the purpose of analyzing how these pages are used and creating reports intended for page administrators about activities on these pages.
Marketing cookies - enable the collection of information about the user's habits and behavior on the website in order to publish relevant advertisements for the user aligned with his interests. They can also be used to measure the effectiveness of a campaign.
Accept selected only
Cookies are used on this website. Please read the Privacy Policy or change cookie settings.
Accept
Reject