clanak False

Sastanak s delegacijom Grada Lezhe

21.12.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima sinoć se u palači Dverce sastao s delegacijom albanskog grada Lezhea koju je predvodio predsjednik Skupštine Kristian Gjidodaj.
Gradonačelnik je goste upoznao s organizacijom Gradske uprave te ih je informirao o gradskim projektima i planovima i naglasio da je svaka razmjena iskustava dobrodošla.

Osim o kulturnoj i obrazovnoj, posebno smo razgovarali o gospodarskoj suradnji. Naime, Lezhe ima 30 km obale i želio bi se okrenuti elitnomu turizmu, u čemu Zagreb vide kao ogledan primjer, rekla je nakon sastanka zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Iznoseći vlastita iskustva i probleme s kojima se susreću u svakodnevnome vođenju Grada, predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo mogućnošću da se upozna s iskustvima Grada Zagreba i koja će zasigurno biti poticajna u donošenju konkretnih odluka jer, kako su istaknuli, problemi gradova su u mnogočemu zajednički. 

Ovo je bila i posebna prilika da delegacija gradonačelnika upozna s odlukom Grada. Naime, zbog iznimna doprinosa za naše sunarodnjake koji žive u Zagrebu i osobito zbog nesebične pomoći našoj malenoj sugrađanki odlučili smo zagrebačkog gradonačelnika proglasiti počasnim građaninom Grada Lezhea. To priznanje bismo mu dodijelili 2. ožujka na Dan Leškog saveza, na dan koji je povijesno gledajući najvažniji dan za Albance, rekao je Gjidodaj.

Zamjenica Majić je objasnila da se radi o trinaestogodišnjoj djevojčici Ardiani Dani koja je u zagrebačkoj Specijalnoj bolnici Arithera nedavno uspješno operirana od posljedica težeg oblika skolioze. 

Na kraju susreta Kritian Gjidodaj je gradonačelniku i zamjenici zahvalio na gostoprimstvu te je izrazio želju da se u ožujku svi zajedno sastanu u Lezheu.
 

Gradske vijesti - 2018.