clanak False

Centar za rehabilitaciju Silver 10. obljetnicu rada obilježava stručnom konferencijom

27.11.2018.
Centar Silver čiji je osnivač Grad Zagreb obilježava svoju 10. godišnjicu i tim je povodom zajedno s Akademijom za razvojnu rehabilitaciju organizirao dvodnevnu stručnu konferenciju  o umijeću korištenja senzorne integracije  i pasa pomagača u (re)habilitaciji djece i odraslih osoba što je danas započela u Green Goldu.

Čestitajući djelatnicima Centra jubilarnu godišnjicu, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević je rekla da je ova radna konferencija doista najprikladniji način obilježavanja obljetnice. Razmjenjujući primjere dobre prakse i iskustva s kolegama iz cijelog svijeta, razvidno je da ovaj Centar može postati i regionalno i europsko središte za školovanje pasa vodiča. Nas u Gradu osobito veseli što se od pomoći slabovidnim i slijepim osobama ova djelatnost proširila pa danas pse vodiče koriste i osobe s dijabetesom, PTSP-om, epilepsijom i drugim dijagnozama koje nas kao društvo i zajednicu stavljaju pred posebne zadatke, napomenula je i dodala kako će Centar u Gradu Zagrebu uvijek imati istinskog partnera jer se ljudima u potrebi treba omogućiti ovakav oblik rehabilitacije i pomoć psa vodiča.
 
Prisutnima su se još obratili: Marija Pletiksa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Daniela Bratković, voditeljica Studija rehabilitacije pri ERF-u, Aleksandar Racza, prodekan Zdravstvenog veleučilišta, Vlatka Mejaški Bošnjak, predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju, Milanka Opačić, bivša ministrica socijalne politike i mladih te Dorica Nikolić, bivša državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. 

U znak zahvale za pomoć i uspješnu suradnju s Centrom, ravnatelj Marijan Alfonzo Sesar je zagrebačkomu gradonačelniku, Gradu Zagrebu i Gradskomu uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dodijelio zahvalnice.
 
Konferencija je okupila priznate svjetske stručnjake za rad s djecom i odraslim osobama iz područja senzorne integracije te za proučavanje utjecaja djelovanja pasa pomagača u raznim (re)habilitacijskim postupcima.

Sudionici konferencije se imaju priliku upoznati s najnovijim  znanstvenim spoznajama i  najnovijim metodama rada vodećih svjetskih centara. Konferencija je namijenjena svim stručnjacima koji se u svom radu susreću s djecom s poteškoćama u razvoju i s osobama s invaliditetom i svima koji svoje znanje žele širiti –  pedijatrima, psihijatrima i rehabilitatorima, medicinskim sestrama, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psiholozima, socijalnim radnicima, fizioterapeutima i radnim terapeutima, odgajateljima, učiteljima, nastavnicima,   pedagozima,  studentima, roditeljima  i svim drugim zainteresiranim.
 
 

Gradske vijesti - 2018.