clanak False

Delegacija Grada Zagreba u Sankt Peterburgu

03.12.2018.
Delegacija Grada Zagreba na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Grada Zagreba Oliverom Majić je u Sankt Peterburgu boravila od 28. do 30. studenog 2018. te je prisustvovala na VI. Međunarodnome kongresu „Sankt Peterburg i slavenski svijet“.

Kongres se održavao u sklopu 11. Međunarodnog foruma inovacija 2018. „Globalni i regionalni partneri Sankt Peterburga“ te 22. Ruskoga industrijskog međunarodnog foruma, najvećega kongresnog i izložbenog događaja u sjeverozapadnome dijelu Ruske Federacije. Cilj Foruma je da se stvori model dijaloga između ruskih i međunarodnih stručnjaka radi što lakše primjene inovacija u raznim organizacijskim sustavima i radi bolje suradnje javnoga, poslovnog i znanstvenog sektora.

U sklopu Kongresa je održano i Međunarodno natjecanje dječjeg crtanja i izložba pobjedničkih crteža “Crtam Sankt Peterburg“, a na kojemu su se našli i crteži zagrebačkih osnovnoškolaca. Grad Zagreb je na tome međunarodnome natjecanju predstavljala pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković. Troma zagrebačkim osnovnoškolcima su dodijeljene nagrade i diplome u znak zahvale za sudjelovanje na međunarodnome natjecanju, a uručene su zamjenici Majić i pomoćnici Milković.

Gradske vijesti - 2018.