clanak False

Blagdanski susret humanitarne udruge Dora

19.12.2018.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sinoć je u palači Dverce pozdravila prisutne na  Adventskom domjenku udruge DORA koji se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Milana Bandića.

Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom domjenku biti će uplaćen u Fond za stipendiranje iz kojeg će DORA svojim stipendistima isplaćivati stipendije u minimalnom iznosu od 500 kn mjesečno što ukupno iznosi preko 600.000 kn za ovu školsku/akademsku godinu.
 
Osim humanitarne note, blagdansko druženje je organizirano kako bi se članovi Udruge družili sa svojim stipendistima i volonterima te zahvalili svima onima koji su na bilo koji način pomogli i podržali DORINE programe pomoći djeci i mladima te njihovim obiteljima koje su uporne da školuju svoju djecu i osiguraju im dugoročno bolju i sretnu budućnost.
 
DORA je u ovoj šk./ak. 2018./2019. godini odobrila 87 godišnjih stipendija za srednjoškolce i studente od kojih prošlogodišnjih  66  stipendista nastavlja svoje redovito školovanje.
 
Udruga djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima s ciljem borbe protiv siromaštva, pomaže svu djecu i mladež koja su često izolirana od svojih vršnjaka, nemaju pristup školi i žive u teškim materijalnim i higijenskim uvjetima.
 


 

Gradske vijesti - 2018.