clanak False

Predstavljanje novih vozila ZET-a i projekta besplatnog interneta u vozilima

16.11.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i voditeljica ZET-a Ljuba Žgela danas su predstavili nova ZET-ova vozila i projekt besplatnog interneta u vozilima javnoga gradskog prijevoza.
 

S obzirom da smo zadnjih godina sve turističke lovorike koje smo mogli pobrali, od trostruke nagrade za najbolju božićnu destinaciju  pa do ovogodišnje Nagrade HTZ-a za najbolju turističku destinaciju, red je da uložimo nešto novo u turističku ponudu, rekao je gradonačelnik Bandić.
 
Naime, ZET se kao javni prijevoznik aktivno uključio u zagrebačku turističku ponudu s cabrio autobusima i izvanrednim vožnjama za određene skupine, npr. vrtićke, školske, klupske ili za članove udruga. Kako bi se što kvalitetnije obavljale, ZET je svoj vozni park obnovio s dvama novim turističkim autobusima, od čega je jedan minibus.

Novost u turističkoj ponudi je 12 atraktivnih elektrovozila za prijevoz putnika s 5 sjedećih mjesta. Zahvaljujući električnom pogonu, tihi su i za prijevoz potpuno ekološki prihvatljivi. Nova vozila su prikladna za prijevoz središtem grada, a gostima, će uz cabrio autobuse i turističke vlakiće, omogućiti jedinstven doživljaj u obilasku gradskih znamenitosti. Oko Zrinjevca i Gornjeg grada će se  utvrditi rute, a vozila će polaziti svakih 15 minuta, napomenula je direktorica Žgela.

Radi kvalitetnije usluge nastavljeno je opremanje ZET-ovih vozila s uređajima za bežični pristup internetskoj mreži.
Već od sutra, bežični internet će biti dostupan u 60 tramvaja i u 58 autobusa, a u još 142 niskopodna tramvaja i u 213 autobusa će se implementirati, kako se očekuje, u prvoj polovici 2019.  

Ovim se projektom standard javnoga prijevoza u Zagrebu podiže, baš kako je pilot-projektom besplatnog interneta u 3 autobusa i u 3 tramvaja i potvrđeno. Besplatni internet će moći koristiti svi oni koji se spoje na internetsku mrežu u vozilu i dođu  do ZET-ove internetske stranice pa  „surfanje“ može započeti. Okvirni sporazum  je sklopljen početkom godine, a vrijednost projekta je 19,8 milijuna kuna.
 

 

Gradske vijesti - 2018.