clanak False

Glavni tajnik European Network of Family - Friendly Municipalities u Gradskoj upravi

16.11.2018.
Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević sastala se, danas, u zagrebačkoj Gradskoj upravi, s glavnim tajnikom European Network of Family – Friendly Municipalities Raulom Sanchezom i predstavnicima Udruge obitelji 3 plus.
 
Razgovarali su o uvjetima i mogućnostima priključenja Grada Zagreba mreži Europskih gradova prijatelja velikih obitelji. Da bi postao član ovoga udruženja Grad Zagreb, kao i ostale lokalne zajednice koje to žele postati, mora ispuniti propisane uvjete.
 
Također, razgovaralo se i o uvjetima, odnosno, mogućnostima dobivanja Europskih kartica za velike obitelji. Posjedovanjem takvih kartica velike obitelji dobivaju različite pogodnosti korištenja različitih usluga, odnosno, kupovine različitih artikala koje im olakšavaju funkcioniranje.
 
Zamjenica gradonačelnika je upoznala glavnog tajnika ovoga Europskog udruženja o tome što sve Grad Zagreb poduzima kako bi pomogao i olakšao život svim  svojim obiteljima, a posebice onima brojnima, s više djece. Navela je kako je uvjerena da Zagreb već sada ispunjava uvjete za članstvo u ovom udruženju.
 
Glavni tajnik je tijekom sastanka izrazio zadovoljstvo informacijama te aktivnostima koje Grad Zagreb poduzima za svoje velike obitelji. Izrazio je nadu da će se Zagreb priključiti ovoj inicijativi  te mu poželio dobrodošlicu u krug Europskih gradova prijatelja velikih obitelji.
 
Na sastanku je, uz zamjenicu gradonačelnika dr. sc. Jelenu Pavičić Vukičević, sudjelovala Mila Jelavić, pročelnica Gradskog ureda za demografiju i predstavnici gradskih ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju te socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Gradske vijesti - 2018.